Tarta bananowa z żurawiną

0 (0 ocen)

Łatwy, tani i pyszny deser!

Składniki:

  • 250 g herbatników
    70 g miękkiego masła
    4 banany
    250 ml śmietanki kremówki
    1,5 łyżki cukru pudru
    1 puszka masy kajmakowej ( 400 g)
    Suszona żurawina

Tarta bananowa z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki mielimy w mikserze na okruchy, następnie dodajemy masło i mieszamy składniki.
  • 2. Smarujemy blachę do tarty masłem, wykładamy ciasto, przykrywamy i schładzamy w lodówce ok 4 godz.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodając cukier puder, a masę kajmakową podgrzewamy w garnuszku.
  • banany 4. Na ciasto rozsmarowujemy masę kajmakową, następnie układamy pokrojone w plastry banany i bitą śmietanę.
  • 5. Wierzch posypujemy żurawiną.
  • 6. Wstawiamy do lodówki na 30 min-60 min.
  • 7. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy