1.Pokrojone pieczarki poddusić z pokrojoną w kostkę cebulą,pod koniec zdjąć pokrywkę aby odparował sok. Wystudzić
Osobno mięso mielone podsmażyć wraz z przyprawą curry.Wystudzić
Kukurydzę odsączyć,ogórka obrać i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
W misce wymieszać składniki na farsz-mięso,pieczarki,sery, ogórka i warzywa mrożone. Doprawić papryką i ziołami
2.Naczynie żaroodporne (śr 21) natłuścić margaryną i wyłożyć ciasto (ja troszkę rozwałkowałam). Wylepić brzegi i nakłuć widelcem.
3.Z pozostałego ciasta wyciąć paski.
4.Na ciasto nałożyć farsz,następnie paski. Ciasto smarujemy "roztrzepanym" jajkiem (paski i ciasto z brzegów jeśli nie zakrył je farsz)
Piec w nagrzanym piekarniku (180stopni) ok 40min
Porady
Warto po wyjęciu z piekarnika poczekać z porcjowaniem ok 5min
Komentarze