tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem

  • wyświetlono: 455 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybki, łatwy i przyjemny sposób na umilenie swojego podniebienia. :)

Składniki

ciasto fracuskie- 1 opakowanie
garść pieczarek
filet z kurczaka
por
200 ml śmietany 30% (gęstej)
świeża natka pietruszki
mozarella
olej rzepakowy
2 jajka
papryka ostra
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem

  • 1. Ciasto francuskie wykładam na formie do tarty, nakłuwam gęsto widelcem. Kurczaka kroję w kostkę, pora w plastry, pieczarki także. Podsmażam wszystko na oleju wraz z przyprawami. Przekładam na ciasto. W osobnej misce łączę jajka ze śmietaną, przyprawiam do smaku i zalewam całość w formie na tartę. Posypuje wszystko pokruszoną mozarellą i przykrywam paskami z ciasta francuskiego. Wstawiam do piekarnika, aż ciasto się zarumieni, a jajka zetną na 180 stopni. Smacznego :)

Porady

Można dodać inne warzywa do smaku, np. paprykę, jednak wszystkie warto wcześniej podsmażyć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tartatania_kuchniaw_kilka_chwilszybkołatwofrancuskaprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

tarta

Dodane przez: Joatar

Tarta na cieście francuskim z kurkami

Od jakiegoś czasu chodziła za mną...

Tarta z łososiem na cieście francuskim

Dodane przez: luna19

Tarta z łososiem na cieście francuskim

łatwa i szybka tarta dla każdego

Tarta z warzywami i fetą na cieście francuskim

Dodane przez: Ania321

Tarta z warzywami i fetą na cieście francuskim

Smaczna i prosta w przygotowaniu...

francuska tarta z kurczakiem curry

Dodane przez: ginger

Francuska tarta z kurczakiem curry, brokułem...

Idealna propozycja na szybką kolację....

rarta z ciasta francuskiego

Dodane przez: adamonika

Tarta z ciasta francuskiego z fetą

Delikatna i smaczna tarta. Szybka...

tarta

Dodane przez: mojapasjasmaku

Tarta z ciasta francuskiego z karmelizowaną...

Dziś mam dla Was propozycję na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE