Tarta serowo-jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na spód należy wyrobić, (najlepiej w malakserze), zagnieść na gładkie ciasto a następnie rozwałkować dość cienko i przełożyć do formy na tarte.
Tak przygotowany spód upiec w piekarniku 180C - 10 minut
W międzyczasie przygotować masę serową wszystkie składniki wymieszać i zblendować na gładką masę, lub jeśli nie mamy blendera po prostu wymieszać dobrze widelcem.
Kolejno przygotowujemy mase jabłkową, gdzie w pierwszej kolejności należy obrać jabłko i pokroić w cienkie paski, przełożyć do miseczki dodać suche składniki tj. cukier i cynamon a następnie wymieszać.
Gdy spód już się podpiecze przekładamy do niego masę serową a na górę układamy jabłka jeden plasterek obok drugiego, na koniec posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut - 180C.
Komentarze