Przymierzałam się od dawna do zrobienia tego deseru.
W końcu po internetowej lekturze i przeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo.
Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji ale wiecie co ?
To jest dobre.
3 godz.
Dla 2 osób
Składniki:
1 puszka mleka kokosowego
100 ml mleka
2 łyżki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
100 ml tapioki ( drobnej )
1 szk zmiksowanego mango w syropie ( sam owoc )
Tapioka z musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko kokosowe wymieszać w garnku ze zwykłym mlekiem.
Wsypać kuleczki tapioki i zostawić na około 3 godziny.
Potem dodać cukier i ekstrakt i postawić garnek na ogień.
Gotować tapiokę cały czas mieszając do momentu aż tapioka zrobi się szklista.
Gotowy deser z tapioki rozdzielić do szklanek i na wierzch rozlać zmiksowane mango.
Podawać jeszcze ciepły.
Komentarze