Tapioka z musem z mango

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób

Przymierzałam się od dawna do zrobienia tego deseru.
W końcu po internetowej lekturze i przeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo.
Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji ale wiecie co ?
To jest dobre.

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
    100 ml mleka
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    100 ml tapioki ( drobnej )
    1 szk zmiksowanego mango w syropie ( sam owoc )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tapioka z musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko kokosowe wymieszać w garnku ze zwykłym mlekiem.
    Wsypać kuleczki tapioki i zostawić na około 3 godziny.
    Potem dodać cukier i ekstrakt i postawić garnek na ogień.
    Gotować tapiokę cały czas mieszając do momentu aż tapioka zrobi się szklista.
    Gotowy deser z tapioki rozdzielić do szklanek i na wierzch rozlać zmiksowane mango.
    Podawać jeszcze ciepły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Mleko Tapioka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować