tapas-jajka z łososiem i kaparami

  • wyświetlono: 738 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przekąska,która sprawdza się pod każdą szerokością geograficzną.

Neblina36
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki


- jajka: 4 sztuki
- łosoś (wędzony, w plastrach): 80 gramów
- mascarpone: 3 łyżki
- jogurt: 1 łyżka
- koperek (posiekany): 2 łyżeczki
- pieprz (ziarna czerwonego pieprzu marynowanego): 12 sztuk
- kapary: 8 sztuk
- sól (najlepiej gruboziarnista): 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

tapas-jajka z łososiem i kaparami

  • 1. Jajka ugotować na twardo (8 minut od zagotowania wody),obrać.W jajkach wyciąć wgłębienie i ściąć dół,aby można było je ułożyć na płaskiej powierzchni.
  • 2. Mascarpone wymieszać z jogurtem,solą i koperkiem.Łososia pokroić (drobno).Na jajkach ułożyć porcje: wędzonego łososia,koprekowego sosu mascarpone, udekorować kaparami i ziarnami czerwonego pieprzu.Podawać z pieczywem.
    Uwaga:łososia polewam kilkoma kroplami oliwy smakowej np.czosnek&chilli,cztery pieprze,pesto,lemon lub innej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośJajkamascarponeimprezydanie_latino

Komentarze

Podobne przepisy

jaja z łososiem

Dodane przez: dusiowa

Jajka z wędzonym łososiem

Smaczne jajka z łososiem

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Na wielkanocne śniadanie

jajka z łososiem i bazylia

Dodane przez: Maggie79

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM I BAZYLIĄ

Jajka można podawać na wiele sposobów,...

Wielkanocne jajka z łososiem

Dodane przez: Jaga85

Wielkanocne jajka z łososiem

Idealne na świąteczne śniadanie...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Jajka faszerowane farszem z łososiem

Tak przygotowane jajka są smaczną...

gotowe

Dodane przez: ziutula

jajka z łososiem

smaczna przystawka jak i kolacja...............SMACZNEGO!!!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE