Tanie "kotlety"

0 (0 ocen)

  • 30 min

To doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3-4 czerstwe bułki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    1 jajko
    1 cebula
    1 marchewka
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    koperek
    natka pietruszki
    olej

Tanie "kotlety" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyc w mleku i wodzie.
  • 2. Na patelni przeszklić cebule z marchewka ztartą na tarce o małych oczkach-przestudzone dodać do namoczonej bułki.Wszystko wymieszać,dodac jajko ,drono posiekaną natkę pietruszki ,koperek,sól,pieprz i taką ilość bułki tartej ,by masa byla gęsta.
  • 3. Z masy uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Doskonale smakuje na ciepło z surówkami.

Porady

Bułki najlepiej namoczyć dzień wcześniej ,wtedy czas przygotowania to 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy