Aromatyczne flaczki wołowe w nowej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Flaczki które kupiłem były już wstępnie obgotowane, tylko je opłukałem. Do rozgrzanego garnka wlewamy 2-3 łyżki oleju, dorzucamy ziarna ziela angielskiego, listki laurowe oraz paprykę wędzoną( może być zwykła słodka), lekko przesmażamy. Po około 30 sekundach dodajemy flaczki i mieszamy z przyprawami które się smażyły. Smażymy 2-3 minuty i dolewamy octu jabłkowego. Dusimy chwilę na średnim ogniu.
Wszystkie warzywa kroimy z grubsza w plastry, przesmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut aż złapią lekki kolor. Do warzyw dodajemy łyżeczkę miodu, która doda całości fajnej słodyczy, mieszamy razem i przekładamy do garnka.
Zalewamy bulionem, wrzucamy gałązki rozmarynu kilka listków świeżego majeranku, suszony majeranek, sól, pieprz i dusimy pod przykryciem do miękkości, mi zajęło to około 35 minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą pieprzem, wyłączamy gaz i dodajemy świeżo posiekaną pietruszkę oraz majeranek.
Smacznego :)!
Komentarze