Talarki ze śledziem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Śledziowe przysmaki na jabuszku.

  • Łatwy

Składniki:

  • - twarożek (do smaorwania): 2 sztuki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - śledź (filety): 2 sztuki
    - cytryna (sok z cytryny): 1 sztuka
    - jogurt: 4 łyżki
    - jabłka (czerwone): 2 sztuki
    - żurawina: 4 łyżki

Talarki ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki mieszamy z posiekanym
    szczypiorkiem. Dodajemy
    drobno pokrojoną cebulę
    i jogurt. Mieszamy.
  • 2. Na plastrach jabłek układamy
    częściowo zwinięte paski
    śledzi i serek. Dekorujemy
    kleksami żurawiny.
  • 3. Filety kroimy w paski.
    Umyte jabłka kroimy w plastry,
    skrapiamy sokiem z cytryny.
    Wycinamy gniazda nasienne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy