Talarki z natką pietruszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wiele potraw gotuję już samodzielnie. Prowadzę też kulinarnego bloga.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 1/4 kostki margaryny
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● łyżeczka pieprzu ziołowego
    ● 2 łyżki vegety

Talarki z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Kilka gałązek odkładamy, resztę siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie talarki.
  • 2. Margarynę roztapiamy w głębokiej patelni. Wkładamy ziemniaki. Smażymy ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Ziemniaki oprószamy papryką, vegetą i pieprzem. Jeszcze chwilę smażymy. Gdy się zrumienią, posypujemy natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i dekorujemy pozostałą natką.

Porady

RADY Weroniki Burszty Ziemniaki przyrządzone w ten sposób świetnie smakują jako dodatek do mięs albo ryb. Margarynę możemy zastąpić masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy