Talarki kalafiorowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, smaczne i zdrowe przekąski

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 500 g ugotowanego kalafiora
    • garść świeżej bazylii
    • garść sera żółtego
    • łyżka mąki pełnoziarnistej
    • łyżka otrąb owsianych
    • łyżka mąki ziemniaczanej
    • jajko
    • łyżka jogurtu naturalnego
    • sól
    • pieprz
    • olej do smażenia

Talarki kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowanego kalafiora rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy starty na tarce żółty ser, mąki, otręby, jajko, jogurt, drobno posiekaną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem i dobrze mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, wykorzystując do formowania talarków okrągłą foremkę, lub zwykłe foremki do ciasteczek. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy