Tajskie skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 18 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 1 godz. 18 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -500 g skrzydełek
    -olej
    -sól
    -pieprz
    Na sos:
    -2/3 szklanki masła orzechowego
    -ok. 1/4 szklanki ciepłej wody
    -świeżo starty imbir (kawałek 2-cm)
    -1 łyżka soku z limonki
    -1 łyżka sosu sojowego
    -1 łyżeczka sosu rybnego
    -1 łyżka miodu
    -1/2 łyżeczki płatków chili

Tajskie skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka obtaczamy w oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Rozkładamy na blasze z piekarnika i pieczemy w temp. 200*C 50 minut, odwracając w połowie czasu na drugą stronę. Przygotowujemy sos przez zmieszanie wszystkich składników w dużej misce. Od razu po upieczeniu, gorące skrzydełka wkładam do miski i obtaczamy w sosie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy