Tajskie burgery z salsą z mango

  • wyświetlono: 213 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jest to proste i szybkie w wykonaniu danie, które jest idealną alternatywą dla kupnych dań typu fast food.

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- Mielone mięso wieprzowe: 400 gramów
- czerwona cebula: 1 sztuka
- czerwona pasta curyy: 1 łyżka
- kolendra świeża liście: 1 pęczek
- mango świeże: 1 sztuka
- czerwona papryka chilli: 1 sztuka
- limonka: 1 sztuka
- sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Tajskie burgery z salsą z mango

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Liście kolendry drobno siekamy.
  • 2. Mięso łączymy z cebulą, pastą curry, połową posiekanej kolendry. Doprawiamy pieprzem i solą. Z masy formujemy cztery burgery i smażymy na patelni z obu stron.
  • 3. Przygotowujemy salsę- mango obieramy, kroimy w kostkę. Chili pozbawiamy pestek, drobno siekamy. W miseczce łączymy mango, chili i pozostałą kolendrę, kropimy sokiem z limonki. Burgery podajemy z frytkami i salsą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latomielone mięso wieprzoweobiadjesieńkuchnia angielskakuchnia tajskakonkurs_patelnia

Komentarze

Podobne przepisy

Burgery z soczewicy

Dodane przez: fuzja

Burgery z soczewicy

Stało się!Moje burgery z soczewicy...

Kurczak z truskawkową salsą

Dodane przez: kasmat

Kurczak z truskawkową salsą

Mój pierwszy eksperyment z truskawkami...

Burgery jajeczne z pieczarkami

Dodane przez: afrodyta

Burgery jajeczne z pieczarkami

Wspaniałe bezmięsne burgery. Polecam...

Burgery z chrupiącym kurczakiem

Dodane przez: Mienta

Burgery z chrupiącym kurczakiem

Domowy burger z chrupiącym, pikantnym...

image-25xhua2

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

BURGERY Z CIECIERZYCY

Pyszne wegetariańskie danie. Kotleciki...

image-15469re

Dodane przez: natalia2004

Burgery z tuńczyka

Burgery w wersji rybnej.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE