Tajska Zupa z krewetkami Tom Yum

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób

Zupa Tom Yum z krewetkami to chyba najbardziej lubiana zupa na świecie. Wygląda efektownie ma charakterystyczny smak i aromat. Bazą zupy jest pasta Tom Yum z dodatkiem trawy cytrynowej i chili. Zupa jest sycąca i lekko ostra-powinna smakować każdemu kto lubi orientalne smaki.

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • *4 szklanki bulionu warzywnego
    *20 dag krewetek
    *6 łyżek pasty Tom Yum
    *1/2 szklanki mleka kokosowego
    * 6 małych pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
    *1/2 szklanki grzybów mun
    *1/2 papryki czerwonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa z krewetkami tom yum - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun zalać wrzątkiem i po 10 minutach odcedzić. Do gotującego się bulionu dodać pastę Tom Yum i paprykę pokrojoną w krótkie paski- Zagotować. Dodać mleko kokosowe, grzyby i gotować ok 5-10 min. Dodać obrane krewetki, pomidorki i gotować 2 min. Podawać w miseczkach - posypać kolendrą ( u mnie szczypiorek bo nie lubię kolendry)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować