Tajska kokosowa zupa z warzywami i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna, zdrowa zupa. Jej składniki świetnie się ze sobą komponują, zapewniając niezwykłe doznania smakowe. Zupa jest dość gęsta ze względu na dużą ilość warzyw i obecność ryżu. Gorąco polecam.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA:
    - woda: 800 mililitrów
    - mleczko kokosowe: 800 mililitrów
    - kalafior: 700 gramów
    - główka kapusty (może być karbowana): 700 gramów
    - pieczarki brązowe: 250 gramów
    - pomidory koktajlowe lub daktylowe: 250 gramów
    - orzechy nerkowca: 150 gramów
    - pasta tajska, czerwona*: 3 łyżki
    - bulion warzywny w proszku: 2 łyżki
    - olej do smażenia ((u mnie Omega3)): 2 łyżki
    RYż:
    - ryż, dowolny: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pasty

Tajska kokosowa zupa z warzywami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż w/g wskazówek producenta.
  • 2. Umytego kalafiora rozdzielić na różyczki, kapustę drobno pokroić w paski, a pieczarki na talarki.
  • Komosa ryżowa ze słodkim chilli 3. Na patelni usmażyć pieczarki, a następnie dodać do nich kalafiora i kapustę. Smażyć jeszcze przez 5 minut.
  • Komosa ryżowa ze słodkim chilli 4. W dużym garnku zagotować wodę, dodać mleczko koksowe oraz bulion i pastę. Dodać warzywa z patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień i gotować jeszcze 10 minut. Na sam koniec dodać przekrojone na pół pomidorki oraz wcześniej uprażone orzechy. Podawać z ryżem.

    *Czerwona pasta tajska z curry jest pikantna i składa się z chilli, trawy cytrynowej, czosnku, imbiru, kolendry i innych, tradycyjnych przypraw tajskich.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ryż Mleko kokosowe Kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować