Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Delikatna pierś z kurczaka w połączeniu z makaronem i szpinakiem

  • 50 min

Składniki:

  • makaron tagliatelle
    150 g świeżego szpinaku
    2 piersi z kurczaka
    ser feta
    śmietana 18%
    sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
    czosnek

Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety doprawiamy i smażymy w całości. Kilka minut sprawdzając czy nie są surowe, ale żeby nie były suche.
    Makaron gotujemy.
    Na rozgrzanej patelni podsmażamy lekko czosnek (przeciśnięty przez praskę, 3 ząbki), dodajemy umyty szpinak i podsmażamy.
    Gdy szpinak już się lekko podsmaży dodajemy 2 łyżki śmietany, przyprawiamy pieprzem i solą i wsypujemy makaron. Możemy dolać troszkę wody z makaronu. Na koniec dodjemy trochę sera feta pokruszonego.
    Pierś kroimy w plastry i podajemy z makaronem.

Porady

Kurczaka można także pokroić w kostkę i wymieszać z makaronem i szpinakiem.

Komentarze

Podobne przepisy