Tagliatelle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Szpinak uwielbiam w każdej postaci. W sosie z suszonymi pomidorami i kaparami idealnie pasuje do każdego makaronu.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250 g świeżego makaronu talgiatelle,
    0,5 kg świeżego szpinaku,
    2-3 pomidory suszone z zalewy,
    1-2 łyżki oleju rzepakowego Rapso,
    1 mała cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka kaparów,
    100 ml śmietany słodkiej 10% tł.,
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Tagliatelle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle ze szpinakiem 1. Szpinak dokładnie umyć, zmieniając dwukrotnie wodę, żeby czasem piasek nie zgrzytał pod zębami . Zblanszować w słonej wodzie i odcedzić. Pokroić, ale na niezbyt drobno. Na patelnię wlać olej, dodać cebulę pokrojoną w kosteczkę i wyciśnięty czosnek, kawałki pomidorów, kapary, na końcu szpinak, chwilę podsmażyć.
  • 2. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem . Podlać odrobiną wody. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie - 2-3 minuty. Odcedzić i połączyć z sosem w garnku, w którym się gotował.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować