Tagliatelle zapiekane z jajkiem

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

bardzo sycący obiad! Kompozycja smaków, które pasują do siebie. Gniazdka nitek tagliatelle (lub inaczej tagliolini) zapieczone z jajkiem. Ser na wierzchu cudownie się zapiekł, tak jak lubię najbardziej:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 gniazdka makaronu tagliatelle nitki
    4 jaja
    2 dymki ze szczypiorkiem
    4 cienkie kabanosy
    50g sera typu parmezan, grana padano
    sól morska z pieprzem
    oregano
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle Ser

Tagliatelle zapiekane z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle zapiekane z jajkiem 1.
    Makaron ugotować o osolonej wodzie, odcedzić. Dymkę i szczypiorek pokroić, zeszklić na oliwie, wymieszać z makaronem. Kokilki wysmarować oliwą. Do kokilek włożyć makaron robiąc wgłębienie (jak gniazdko), posypać pokrojonymi kabanosami, wbić po 1 jajku, doprawić, posypać startym serem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 10 minut w temp. 180st.C, aż białko całkowicie się zetnie.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować