Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym winie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten makaron jest po prostu przepyszny:) Dla wszystkich miłośników duszonej wołowiny, czerwonego wina i aromatycznych pomidorowych sosów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle: 400 gramów
    - wołowina na gulasz: 400 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - marchewki średniej wielkości: 2 sztuki
    - seler naciowy, łodyga: 3 sztuki
    - wino czerwone wytrwane: 150 mililitrów
    - passata pomidorowa: 400 gramów
    - przecier pomidorowy: 2 łyżki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - rozmaryn świeży gałązki: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól, świeżo mielony pieprz kolorowy: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, marchewkę i seler naciowy pokrój w kostkę. W brytfance lub dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć warzywa, dodaj liście laurowe i duś przez 7 minut.
  • 2. Do garnka dodaj wołowinę pokrojoną w kostkę. Wymieszaj i smaż przez 5 minut, aby mięso się lekko podsmażyło. Następnie dodaj czerwone wino, passatę pomidorową, przecier pomidorowy i posiekane igiełki rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem.
  • 3. Duś potrawę pod lekkim przykryciem na małym ogniu przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. 10 minut przed końcem duszenia ugotuj makaron tagliatelle. Wymieszaj sos z makaronem i posyp z wierzchu rozmarynem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować