Tagliatelle z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu tagliatelle
    500 g bobu
    500 g pomidorów malinowych
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy
    1 garść bazylii
    1 garść natki pietruszki
    cukier
    parmezan
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle z warzywami 1. Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy.
    Makaron gotujemy al’ dente.
    Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory, obrany bób.
    Zioła również siekamy, dodajemy do sosu, podlewamy szklanką wody. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.Zagotowujemy.
    Makaron dodajemy do sosu, dokładnie łączymy.

    Podajemy ze świeżo startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Makaron Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować