Przygotowanie tej potrawy zajmuje mi tylko kwadrans.
Składniki:
40 dag makaronu tagliatelle
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
puszka krojonych pomidorów w zalewie (np. z czosnkiem)
cebula
1/2 puszki kukurydzy
1/2 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
chili
cukier
olej
Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Kukurydzę osączamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
2.Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kukurydzę i pomidory z zalewą. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną chili i cukru. Dusimy, aż sos nieco odparuje.
3.Dodajemy tuńczyka wraz z sosem. Delikatnie mieszamy. Sos wykładamy na makaron, a następnie posypujemy szczypiorkiem.
Komentarze