Tagliatelle z sosem szalotkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie danie makaronowe.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szalotki
    50 g masła
    400 g pomidorków koktajlowych
    1 pęczek bazylii
    250 makaronu tagliatelle
    1/2 szklanki startego parmezanu
    sól, pieprz

Tagliatelle z sosem szalotkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle z sosem szalotkowym 1. Szalotki drobno pokrojone zeszkliłem na maśle , ok. 5-7 minut, aż były bardzo miękkie.
    Dodałem pomidory, dusiłem przez 10 minut. Wymieszałem z bazylią, doprawiłem solą i pieprzem.

    Makaron ugotowałem al. Dente. Osączyłem ( zachowując trochę wody ), wrzuciłem do sosu dolewając odrobinę wody z gotowania, aby zagęścić sos. Lekko podgrzałem, podałem na ciepłych talerzach, posypałem startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy