Tagliatelle z sosem porowym

0 (0 ocen)

Sos najlepiej smakuje z tagliatelle, ale możemy go łączyć z innym, ulubionym makaronem.

Składniki:

  • ok. 200g makaronu tagliatelle
    200g sera z niebieską pleśnią
    3-4 łyżki mleka
    średniej wielkości por
    średni brokuł
    2 łyżki masła
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    kilka pomidorków koktajlowych

Tagliatelle z sosem porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Brokuły dzielimy na różyczki, obgotowujemy ok. 3 minut w osolonym i osłodzonym wrzątku. Por kroimy w krążki i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojony w kostkę ser, mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy mleko i przyprawy. Sos mieszamy z makaronem i brokułami. Posypujemy posiekana natka pietruszki i dekorujemy pomidorkami.

Porady

Jeżeli sos jest zbyt gęsty, możemy dodać więcej mleka lub zastąpić je słodką śmietanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy