Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Karmelizowana dynia, makaron, ser, bakalie i nuta cynamonu to moja propozycja na szybki jesienny obiad. Danie powstaje szybko, a smakuje wprost przepysznie. Jeśli lubicie dynię, jest to idealny posiłek. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowaliście tego warzywa, nie pożałujecie, gdy wykonacie to danie:)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    • 400 gram makaronu (tagliatelle),
    • 400 gram dyni (waga po obraniu),
    • Garść żurawiny,
    • Garść posiekanych orzechów włoskich,
    • 250 gram sera twarogowego,
    • 7 dag masła,
    • 2-3 łyżki miodu (ilość według uznania),
    • Cynamon do smaku,
    • Mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Karmel

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona dynia 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
    Dynię kroimy w kostkę około 1 centymetrową.
  • karmelizowanie dyni 2. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego miód oraz dynię. Całość podgrzewamy do momentu jak dynia stanie się miękka (ale nie może się rozpadać). Ewentualnie podlewamy delikatnie wodą.
  • łączenie składników 3. Między czasie makaron łączymy z serem, bakaliami i cynamonem. Gotową dynię dodajemy do makaronu. Całość delikatnie mieszamy i porcjujemy na talerze. Danie dekorujemy miętą i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron Żurawina Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować