Tagliatelle z pistacjowym pesto

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jak co piątek śpieszno nam do weekendu. Danie mega szybkie i mega smaczne. 20 min i obiad gotowy.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g makaronu tagliatelle
    250 g ricotty
    60 g orzechów pistacjowych
    60 g orzechów włoskich
    1 garść świeżej bazylii
    2 łyżki startego parmezanu
    100 ml oliwy z oliwek
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz

Tagliatelle z pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle z pistacjowym pesto 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym czasie przygotowujemy pesto:

    Orzechy razem z bazylią miksujemy w Benderze. Następnie dodajemy sól, pieprz i oliwę. Ponownie miksujemy.
    Do całości dodajemy starty parmezan, blendujemy ponownie i mieszamy z serem risotta. Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową.

    Pesto mieszamy z gorącym makaronem, podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy