Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Domowy pasztet to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. Swojego rodzaju odskocznia i z pewnością świetny recykling, bo właśnie przy pasztetach można zdziałać w tym temacie cuda. Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet pomidorowy, ale nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, że jego zrobienie z prostych składników może być tak łatwe.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g gotowanego mięsa z kurczaka
    200 g suszonych pomidorów
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 kopiate łyżki jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasztet

Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasze mięso musi być dokładnie oddzielone od kości, skórki, jeżeli Wam nie przeszkadzają - mogą zostać. Musimy mieć w sumie 450 g drobiu, ale 50 g nie zrobi różnicy, dlatego możecie mieć mniej lub więcej.

    Do blendera wrzucamy mięso z kurczaka i suszone pomidory niezbyt odsączone z zalewy i wszystko blendujemy na pastę.
  • 2. Do zblendowanego mięsa z pomidorami dodajemy koncentrat pomidorowy oraz jogurt i dokładnie mieszamy.

    Możecie ewentualnie doprawić solą i pieprzem, ale na przykład u mnie nie było to konieczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować