Tagliatelle z mięsem mielonym i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażaj na lekko rumiany kolor.Następnie dodaj mięso mielone i podsmażaj do momentu aż mięso zmieni kolor. Po tym czasie wlej wodę, dodaj paprykę słodką w proszku, majeranek, liść laurowy i duś pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie a od przypraw zrobi się ładny kolor.Gdy mięso jest już miękkie i wyparowała co najmniej szklanka wody podczas duszenia wtedy dodaj cały koncentrat pomidorowy i nadal duś pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu aż sos zacznie ładnie gęstnieć.
Cukinię pokrój w drobną kostkę i podsmaż 5 minut na patelni.Makaron polej sosem,wyłóż cukinię i posyp mozzarellą.Smacznego.
Komentarze