Tagliatelle z mięsem mielonym i cukinią

4.6 (10 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli szukacie smacznej propozycji na danie z makaronem to dobrze trafiliście.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    mała cukinia
    200 g makaronu tagliatelle szpinakowy
    cebula
    natka pietruszki
    koncentrat pomidorowy
    szczypta majeranku,słodkiej papryki
    oliwa z oliwek
    pół mozzarelli
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.6 (10 ocen)

Tagliatelle z mięsem mielonym i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażaj na lekko rumiany kolor.Następnie dodaj mięso mielone i podsmażaj do momentu aż mięso zmieni kolor. Po tym czasie wlej wodę, dodaj paprykę słodką w proszku, majeranek, liść laurowy i duś pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie a od przypraw zrobi się ładny kolor.Gdy mięso jest już miękkie i wyparowała co najmniej szklanka wody podczas duszenia wtedy dodaj cały koncentrat pomidorowy i nadal duś pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu aż sos zacznie ładnie gęstnieć.
    Cukinię pokrój w drobną kostkę i podsmaż 5 minut na patelni.Makaron polej sosem,wyłóż cukinię i posyp mozzarellą.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować