Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MAkaron ugotować w osolonej wodzie.
Z filetów odciąć skórkę, a mięso pokroić na kawałki.Przyprawić solą i pieprzem i odstawić na ok 20 min.
W tym czasie przygotować sos:Do rondla wlać śmietankę,sok z cytryny i śmietanę.Zagotować.
W szklance dokładnie wymieszać mąkę z wodą tak, żeby nie powstały grudki,a następnie dolać do rondla i poczekać aż zgęstnieje.
Na patelni usmażyć kawałki łososia, po czym dodać je do rondla wraz z garścią koperku.
Gotować wszystko razem przez chwilę, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Najlepiej smakuje makaron polany jeszcze gorącym sosem.
Smacznego!
Porady
Do tego dania można również użyć łososia wędzonego, ale wg mnie najlepszy jest ten świeży.
Komentarze