Tagliatelle z łososiem i szpinakiem.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis ten postanowiłem przyrządzić na romantyczną kolację niespodziankę z moją ukochaną. Potrzebowałem coś prostego i efektownego. Danie idealne w stu procentach. Bardzo proste i genialne w smaku.

  • 15 min

Składniki:

  • Filet z łososia bez skóry 400 g
    Tagliatelle 5 gniazdek ok. 150g
    Szpinak mrożony 200 g
    Śmietanka 30 % 100 ml
    Czosnek 1 ząbek
    Sól, Pieprz do smaku
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia płuczemy, wyciągamy ości jeśli jakieś się znajdują. Kroimy na dwie równe porcje. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Tagliatelle gotujemy al dente.
  • 3. Na patelni przesmażamy szpinak, doprawiając go startym ząbkiem czosnku, solą oraz pieprzem. Gdy szpinak odparuje dodajemy śmietankę oraz ugotowane tagliatelle. Gotujemy do zgęstnienia śmietanki.
  • 4. Na osobnej patelni, smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie łososia, pierwsze z jednej potem z drugiej strony. Na ładny złoty kolor.
  • 5. Na środek talerze wykładamy tagliatelle i na wierzchu kładziemy kawałek łososia. Dekorujemy listkiem szpinaku.

Porady

Do gotującej się wody na makaron możemy dodać trochę oleju aby się nie posklejał. Gdy smażymy łososia najlepiej jest go jak najmniej dotykać aby się nie rozkruszył, powinien się dobrze obsmażyć, wtedy bez problemu odejdzie od patelni i będzie mieć piękny złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować