Tagliatelle z leśnymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pożywny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g makaronu tagliatelle
    około 200 g mrożonych leśnych grzybów (mieszanych)
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    1 cebulka
    1 mała marchewka
    2 łyżki śmietany
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Tagliatelle z leśnymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy jak na opakowaniu al dente
    W rondelku rozgrzewany masło wrzucamy do niego zamrożone grzyby i dusimy pod przykryciem około 15 minut dodajemy pokrojoną cebulkę czosnek doprawiamy solą pieprzem podlewamy woda i doprowadzamy do zagotowania. Na koniec dodajemy śmietanę
    Odcedzony makaron mieszamy z sosem posypujemy szczypiorkiem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy