Tagliatelle z kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Można podawać również na kolację

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 30 dkg makaron Tagliatelle,
    - 30 dkg kurki świeże, mogą być mrożone
    -1-2 łyżki masło,
    -4 łyżki śmietana 30 %,
    -sól,
    -pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony,
    -1 sztuka serek topiony-trójkąt,
    - 2 łyżki bazylia świeża-listki,
    - mozzarella-ser tarty

Tagliatelle z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić i umyć, osuszyć. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Kurki na 2 łyżkach masła obsmażyć około 10-15 minut. Dodać śmietanę, serek dokładnie wymieszać. Do sosu dodać odcedzony makaron, listki bazylii doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. posypać mozzarella i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy