TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SEREM LAZUR

4.48 (153 ocen)

  • 35 min

Pyszny pomysł na szybki obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie magaronu Tagliatelle
    - 1 opakowanie szpinaku mrożonego
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 filet z kurczaka
    - 1 mała śmietana 18%
    - 100 g sera pleśniowego Lazur
    - przyprawa gyros
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i serem lazur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, oprószamy przyprawą gyros.
  • 2. Na osobnej patelni, na oliwie podsmażamy rozdrobniony czosnek, dorzucamy szpinak, smażymy chwilę.
  • 3. Do szpinaku dorzucamy kurczaka. Wlewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu al'dente.
  • image-08lxi19 5. Ser kroimy w kostkę, dorzucamy do szpinaku, mieszamy.
    Ugotowany makaron dodajemy do sosu, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować