Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużym rondlu rozgrzewamy olej. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i obsmażamy na gorącym oleju. Gdy kurczak lekko się zarumieni, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy.
2.Gdy kurczak będzie miękki, dodajemy szpinaku, posiekaną pietruszkę i śmietankę. Całość dusimy ok 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.Makaron tagliatelle gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy będzie już miękki, cedzimy go i gorący (bez przelewania zimną wodą) mieszamy z sosem. Przed podaniem makaron mieszamy z odrobiną sera.
Dodatkowo kroimy pomidorki koktajlowe, które dodają idealnej kompozycji daniu.
Porady
Moim dodatkiem do dania były pomidorki koktajlowe, lecz każdy może wedle uznania poddać makaron z czymś innym.
Komentarze