Tagliatelle z dynią i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tagliatelle z dynią i kurczakiem

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół op makaronu tagliatelle
    1/4 dyni hokkaido
    pół cebuli
    2 ząbki czosnku
    1 pierś z kurczaka
    2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy
    sól
    pieprz
    oregano
    pieprz ziołowy
    ser parmezan lub podobny
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Tagliatelle z dynią i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy.
    Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę i za chwilę mięso, po 4 min dynię i smażymy aż wszystko zacznie się rumienić. Przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Dodajemy pesto, mieszamy i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i podgrzewamy potrawę.
    Na talerzu posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron tagliatelle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować