Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kurki myjemy i czyścimy.
2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek rozgniatamy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, lekko przysmażamy cebulę z czosnkiem.
4. Dodajemy kurki. Dusimy ok. 5 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz.
5. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy wedle uznania. Na osobnej patelni smażymy kurczaka.
7. Wodę na makaron zagotować i osolić. Ugotować makaron.
8. W misce mieszamy obie śmietany.
9. Do przysmażonego kurczaka dodajemy kurki, a po chwili sos śmietanowy.
10. Wszystko dusimy do zagotowania sosu. Możemy całość zagęścić odrobiną mąki.
11. Na talerz wykładamy makaron, potem sos i posypujemy świeżą pietruszką.
SMACZNEGO!
Komentarze