Tagliatelle ryżowe z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ekspresowe bezglutenowe danie, idealne na obiad lub kolację.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ awokado
    • 150g makaronu ryżowego typu taglialtelle
    • 5 małych plasterków boczku
    • ¼ limonki
    • 1 łyżka pestek słonecznika
    • 1 łyżka siemienia lnianego
    • ½ ząbku czosnku
    • Pieprz, sól do smaku
    • Listek świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Tagliatelle ryżowe z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Awokado rozgniatamy wraz z czosnkiem, solą i pieprzem. Boczek smażymy, aż będzie chrupiący. Ugotowany makaron mieszamy z pastą awokado, nasionami słonecznika i siemienia lnianego, na wierzchu układamy usmażony boczek. Dekorujemy bazylią i limonką.

Porady

Najlepiej sprawdzi się dojrzałe, miękkie awokado.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Bekon Makaron ryżowy Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować