Tagliatelle nero w sosie borowikowo-truflowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Schematy są po to, żeby je łamać :) Dlatego też proponuję czarny makaron w towarzystwie borowików i pasty truflowej...

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • makaron tagliatelle nero
    80 g pasty borowikowo-truflowej
    garść suszonych borowików
    1 pierś z kurczaka
    3 łyżki śmietany 12%
    świeży tymianek
    świeżo zmielony pieprz czarny
    sól

Tagliatelle nero w sosie borowikowo-truflowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby zalewamy na kilka godzin wodą, a następnie gotujemy do miękkości. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dusimy na patelni razem z drobno posiekanym tymiankiem i solą. Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy pastę borowikowo-truflową, ugotowane borowiki i śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i wykładamy na talerze. Na środek makaronu wykładamy pierś z kurczaka z sosem borowikowo-truflowym i posypujemy świeżym tymiankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy