Tagliatelle mocno szpinakowe

4.56 (9 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Duża dawka szpinaku dla smakoszy.Ja kocham szpinak i mogłabym jeść go codziennie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 180 g makaronu tagliatelle szpinakowego
    1 cebula
    400 g szpinaku
    100 g sera feta
    1 cebula
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.56 (9 ocen)

Tagliatelle mocno szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Delikatnie rumienimy na oleju. Dodajemy świeży, umyty i pokrojony szpinak. Smażymy aż stanie się miękki.Doprawiamy solą i pieprzem.Całość chwilkę podgrzewamy i doprawiamy.Na makaron wykładamy szpinak i posypujemy fetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron tagliatelle Szpinak Feta Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować