Tagliatelle a'La Bolognese

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię ten makaron. Dzisiaj zrobiłem na szybko z lubianym przez wielu sosem z mięsem mielonym i sosem pomidorowym.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg. mięsa mielonego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 marchewka
    kawałek selera
    2 łyżki oleju
    1 puszka passaty pomidorowej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    oregano , sól, pieprz
    trochę bulionu mięsnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Tagliatelle

Tagliatelle a'la bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę czosnek podsmażyć na oleju, dodać warzywa mięso. Dodać pomidory , koncentrat , podlać bulionem. Dusić ok.20 minut, dodając przyprawy.
    Makaron ugotować w osolonej wodzie , odcedzić. Dodać do sosu , wymieszać i...gotowe.
    Jeśli Państwo lubicie , można posypać parmezanem , ja niestety nie miałem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować