Tagiatelle ze szpinakiem w sosie śmietanowym

4.49 (189 ocen)

  • 25 min

Najlepszy makaron, jaki kiedykolwiek jadłam. Polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • (4 porcje)
    opakowanie makaronu tagiatelle,
    6 kulek mrożonego szpinaku,
    1/2 małej cebuli,
    2 ząbki czosnku,
    300 ml śmietanki 18%,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagiatelle ze szpinakiem w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Cebulę posiekać w bardzo drobne pióra, czosnek w drobną kostkę. Smażyć na odrobinie oleju, aż cebula się zeszli.
  • 3. Dodać zamrożony szpinak. Podgrzewać, aż szpinak się rozmrozi. Ściągnąć z ognia i posiekać.
  • 4. powrotem wrzucić na patelnię, podgrzać, doprawić solą i pieprzem (nie żałować przypraw), zalać śmietanką i gotować ok. 5-10 min., aż śmietana odrobinę zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
  • 5. Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować