Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

jadłam kiedyś w restauracji i bardzoooo mi smakowało, więc postanowiłam sama zrobić

Składniki:

  • ok 350 g makaronu tagliatelle ( czosnkowy)
    200 g szpinaku mrożonego
    1 pierś z kurczaka
    250 ml śmietany 18%
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    2 łyżki oliwy
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól
    pieprz
    3 łyżki startego parmezanu

Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę i smażymy na 2 łyżkach oliwy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Szpinak rozmrażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Do szpinaku dodajemy śmietanę i kurczaka.
    Podgrzewamy często mieszając , dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiamy solą i pieprzem.
    Gotujemy makaron w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dokładnie mieszamy z sosem. Podajemy posypane parmezanem.

Porady

u mnie akurat brakło parmezanu:( i dałam zwykły ser gouda:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy