Tagliatelle z pieczakami

5 (184 ocen)

  • 35 min

Pyszny bezmięsny obiad

  • 35 min

Składniki:

  • 250 g makaronu tagiatelle
    300 g pieczarek
    średnia cebula
    1 łyżka masła
    3-4 łyżki śmietany 18%
    1 duża łyżka suszonego lubczyku
    sól
    biały pieprz
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Tagliatelle z pieczakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.
    Cebulę przesmażyć na maśle, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem 10 minut.
    Dołożyć śmietanę i lubczyk i dusić jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje.
    Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
    Makaron ugotować al"dente, wyłożyć na talerze, polać sosem pieczarkowym i od razu podawać.

Porady

Z podanych składników wychodzą 3 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Makaron Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować