Tagiatelle z łososiem, pomidorami malinowymi i ajvarem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny i dziecinnie prosty w przygotowaniu, a bardzo smaczny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -200 g ajvaru (u mnie pikantny)
    -250 g makaronu tagiatelle
    -350 g filetu łososia bez skóry
    -5 dużych pomidorów malinowych
    -sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz
    -oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tagiatelle z łososiem, pomidorami malinowymi i ajvarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Makaron tagiatelle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łososia kroimy w sporą kostkę, posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
  • 2 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy, kroimy w dużą kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut ciągle mieszając. Dodajemy łososia, przesmażamy przez minutę.
  • 3 3. Dodajemy ajvar, dokładnie mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy 5 minut. Po tym czasie sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, wrzucamy odcedzony makaron, całość dokładnie mieszamy aż makaron połączy się z sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Pomidor Ryby Ajwar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować