Błyskawiczny i dziecinnie prosty w przygotowaniu, a bardzo smaczny obiad.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-200 g ajvaru (u mnie pikantny)
-250 g makaronu tagiatelle
-350 g filetu łososia bez skóry
-5 dużych pomidorów malinowych
-sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz
-oliwa z oliwek do smażenia
Tagiatelle z łososiem, pomidorami malinowymi i ajvarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron tagiatelle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łososia kroimy w sporą kostkę, posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
2.W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy, kroimy w dużą kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut ciągle mieszając. Dodajemy łososia, przesmażamy przez minutę.
3.Dodajemy ajvar, dokładnie mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy 5 minut. Po tym czasie sos doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, wrzucamy odcedzony makaron, całość dokładnie mieszamy aż makaron połączy się z sosem. Smacznego!
Komentarze