Tagiatelle z łososiem na zielono

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniała, szybka i bardzo zdrowa propozycja na obiad lub romantyczną kolację we dwoje. Makaron z sosem na bazie śmietanki, łososia, brokuła i szpinaku zachwyci najbardziej wybredne podniebienia.

  • 30 min

Składniki:

  • -0,5 kg świeżego filetu z łososia bez skóry
    -3 ząbki czosnku
    -1 ugotowany brokuł podzielony na różyczki
    -250 g świeżego szpinaku
    -200 g śmietanki 30%
    -2 łyżki soku z cytryny
    -sól i pieprz biały do smaku
    -1/4 szklanki zimnej wody.

    -400 g ulubionego makaronu (u mnie tagiatelle z chilli)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Tagiatelle z łososiem na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Rybę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w kostkę. Posypujemy solą, białym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 2 2. Szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż się rozpadnie (ok 7 minut)
  • 3 3. Gdy szpinak rozpadnie się dodajemy łososia i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy 3 minuty.
  • 4 4. Wrzucamy ugotowane różyczki brokuła i zalewamy śmietanką. Dusimy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem białym według uznania, dokładnie mieszamy, chwilkę dusimy do połączenia smaków. Gorącym sosem polewamy ugotowany makaron. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Łosoś Makaron Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Post Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować