Taco chips

4.38 (208 ocen)

  • 35 min

Przepisu nauczyłam się pracując w Irlandzkim Fish&Chips. Oczywiście troszkę różni się od oryginału. Można jeść na obiad jak i kolacje.

  • 35 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    200 g papryki czerwonej
    200g pieczarek
    średnia cebula
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek ketchupu / 3 łyżki przecieru pomidorowego
    4 łyżki majonezu
    Przyprawy:
    - 1 łyżeczka czosnku granulowanego, cebuli suszonej,
    - 2 łyżeczki oregano, papryki słodkiej, soli
    - 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, chilli/ ostrej papryki
    100-150 g żółtego sera
    ok. 750 g frytek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.38 (208 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki Tacos

Taco chips - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qpdc4y 1. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej.
    Czekamy aż się zeszli.
  • image-06369m1 2. Dodajemy mięso mielone i czekamy aż zmieni kolor. Z papryki czerwonej usuwamy nasiona i kroimy w plasterki.
  • image-0ruelrx 3. Paprykę dodajemy do mięsa i smażymy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Wrzucamy na patelnie, dodajemy przyprawy, zalewamy odrobiną wody i dusimy.
  • image-15on2ca 4. Do gotowej masy dodajemy ketchup lub przecier pomidorowy i majonez.
    Frytki smażymy lub pieczemy w piekarniku.
    Przygotowujemy starty żółty ser.
  • 5. Frytki układamy na talerzu, na które kładziemy sos z mięsa mielonego i posypujemy żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować