Szyszki z masą kajmakową i chałwą

5 (147 ocen)

Moja mała kombinacja, która wyszła idealnie.

Składniki:

  • 120 g ryżu preparowanego
    400g masy kajmakowej
    100 g chałwy waniliowej
    kostka margaryny
    3 łyżki czubate cukru
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Kajmak

Szyszki z masą kajmakową i chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztopić na małym gazie margarynę , dodać kajmak i cukier, chałwę. Gotować aż składniki ładnie się połączą. Ostudzić.
  • 2. Wsypać ryż. Dokładnie wymieszać. Formować wilgotnymi rękoma nieduże kulki. odstawić do lodówki na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować