SZYSZKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

słodka przekąska na smutne dni

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg irysów lub ciągnących krówek,
    5-6 małych paczek ryżu preparowanego
    3/4 paczki margaryny.
    2-3 łyżki kakao
    na koniec można dodać płatki migdałowe

Szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. margarynę z cukierkami rozpuścić na wolnym ogniu na jednolitą masę dodać kakao tak aby masa była ciemna dosypać do tego ryż preparowany dobrze wymieszać wyłączyć ogień i dodać płatki migdałów dobrze wymieszać i ręcznie formować

Porady

aby się ręce nie kleiły mocz co którąś szyszką ręce w zimnej wodzie nalanej wcześniej w miseczkę a żeby szyszki wyszły miękkie cukierki muszą być ciągnące

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy