Szynkowo-serowe rurki z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna przekąska w formie rurek z szynki i sera wypełniona zdrowym nadzieniem.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 plastrów szynk9
    7 plastrów sera
    3 jajka(ugotowane na twardo)
    2 łyżki chrzanu(świeżego lub ze słoika)
    2 łyżki śmietany
    1/2 małego zielonego ogórka
    po kawałku żółtej i czerwonej papryki
    sól
    świeżo zmielony pieprz

Szynkowo-serowe rurki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaka,papryki i ogórek pokroić w drobną kostkę,chrzan,śmietanę dokładnie wymieszać doprawić do smaku.
    Na plaster szynki nałożyć plaster sera posmarować masą jajeczną,po czym zwinąć w rulon. Udekorować dowolnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy