mięso mielone 30 dag
kajzerka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 15-20 sztuk
cebula 1 sztuka
starty żółty ser 2 łyżki
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
szynka kilka plastrów
żółty ser kilka plastrów
Szynkowe ruloniki w mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Dodać do mięsa z połową drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę.
Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Dodać resztę drobno pokrojonej cebuli. Chwile smażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty ser i wymieszać.
Pieczarkowy farsz nakładać na plastry szynki i zawijać plastrami sera. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczać mięsną masę, kłaść ruloniki i formować kotlety.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Komentarze