Szynkowe ruloniki w mielonym

5 (157 ocen)

  • 20 min

Mielone kotleciki z farszem

  • 20 min

Składniki:

  • mięso mielone 30 dag
    kajzerka 1 sztuka
    mleko 1 szklanka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    pieczarki 15-20 sztuk
    cebula 1 sztuka
    starty żółty ser 2 łyżki
    masło 2 łyżki
    jajko 1 sztuka
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia
    szynka kilka plastrów
    żółty ser kilka plastrów

Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynkowe ruloniki w mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Dodać do mięsa z połową drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę.

    Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Dodać resztę drobno pokrojonej cebuli. Chwile smażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty ser i wymieszać.

    Pieczarkowy farsz nakładać na plastry szynki i zawijać plastrami sera. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczać mięsną masę, kłaść ruloniki i formować kotlety.

    Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować