Szynkowe roladki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska na imprezy, delikatny serek z papryką otulony szynką.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 10 plastrów szynki konserwowej
    • 1 serek homogenizowany
    • 2 ogórki konserwowe
    • ½ papryki czerwonej
    • Kilka pieczarek marynowanych
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżka żelatyny

Szynkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek 1. Serek przekładamy do naczynia.
  • ogórki 2. Ogórki drobno kroimy, przekładamy do naczynia.
  • papryka 3. Paprykę również drobno kroimy
  • pieczarki 4. Następnie tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami.
  • majonez 5. Dodajemy majonez.
  • pieprz 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • żelatyna 7. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody.
  • składniki 8. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy, chowamy do lodówki na 10 minut.
  • szynka 9. Rozkładamy folię aluminiową.
    Układamy na niej szynkę tak żeby nachodziła na siebie.
  • farsz 10. Wykładamy na środek farsz.
  • roladka 11. Zawijamy w roladę.
  • rolada 12. Zawijamy w roladę.
    Zawijamy folię.
  • szyneczki 13. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie odwijamy z foli i kroimy w plastry.
    Przekąska gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy